5 vragen aan Christel

1. Wat is je naam/roepnaam?

Christel de Haan

2. Wat voor leeftijden/niveaus geef je les?

Ik geef eigenlijk op alle niveaus les van beginners tot de wedstrijdgroep. Ook de leeftijden zijn erg verschillend van jong tot oud. Dit vind ik ook erg leuk aan het lesgeven.

3. Wanneer ben je begonnen / hoeveel jaar ben je op ijs en hoe was je ooit begonnen?

Ik was 5 jaar oud toen ik begon in 1997. Ik vond de pakjes van de schaatssters altijd zo mooi en wilde dit ook. Ik ben dus puur voor de glinsterende pakjes op kunstschaatsen gegaan en dit liep al snel uit de hand van 1x per week trainen naar 5-6x per week trainen, binnen korte tijd. Ook ben ik vroeg begonnen met wedstrijden. Fun fact: vanaf het begin tot een jaar of 8 later waren ik en coach Nathalie teamgenootjes.

Inmiddels is het dus bijna 25 jaar geleden. Op mijn 17e heb ik mijn laatste wedstrijd geschaatst, daarna shows gedaan en toen heb ik even een tijdje niks met schaatsen gedaan. Topsport hakt er mentaal toch best wel in. Nu ben ik blijer dan ooit, dat ik mijn passie mag overdragen aan onze leerlingen. Dit is echt heel mooi om te zien. Het heeft mij ook gemotiveerd om zelf weer een beetje te trainen.

4. Wat doe je in je vrije tijd (dus wanneer je niet op ijs staat 😉 )

In mijn vrije tijd ben ik toch graag met fitness bezig. Ook spendeer ik veel vrije tijd met mijn lieve vriend en mijn hond Jax. Daarnaast spreek ik ook graag met vriendinnen af en probeer ik minimaal 2 keer per jaar op vakantie te gaan naar een zonnige bestemming.

5. Wat is je favoriete kunstschaats figuur/oefening op ijs en waarom?

Mijn favoriete oefening is toch wel de ‘death drop’ pirouette. Je hebt echt even het idee, dat je vliegt!